Florens
Florens historia
Klimatet i Florens
Shopping
Resor
Bussresor
Italien
Italien
Sevärdheter
Il Duomo
Le Logge
Piazella Micheangelo
Uffizierna
Museo di Storia della Scienza
Bargello
Toscana
Toscana
Lutande tornet i Pisa
Pisa


Bussresor till Florens

Det finns några företag som anordnar resor till med buss till Florens. Christers resor anordnar och bussresor till Florens. De anordnar resor till flera andra städer och för att ta del av deras priser och övrig information få man fylla i uppgifter på deras webbsida www.christers.se .
En sådan förfrågan är inte bindande och du kommer sedermera att bli uppringd av företaget som kommer att förse dig med information. Ölvemarks anordnar bussresor till Florens. De har anslutningen på över 140 orter i Sverige och Norge. Företaget har både traditionella bussresor samt kombinerade flyg – och bussresor. Söndagar är alltid avresedag och du kan välja mellan en mängd olika datum året om när du vill resa. På deras flyg – och bussresor flyger du från Stockholm Bromma eller Malmö Sturup. Ölvemarks priser ligger på mellan 8300 – 9000 kr. Resan varar i 8 dagar. Då ingår flyg tur och retur samt rundresa i helturistbuss med toalett och luftkonditionering. Du får del i dubbelrum. Halvpension utgår under resan. Dock omfattas inte besöket i Florens här varför du får stå för 7 frukostar och 5 middagar själv under vistelsen i stad. Ölvemarks erbjuder barnrabatt på 15 procent för alla barn under 16 år. 30 procent ges för barn som delar rum med två fullt betalande resenärer.
Under resans gång får du se mycket av det sköna Toscana med tonvikt på framförallt Florens. Ön Elba där Napoleon tillbringade ett år i fångenskap besöks också. I Florens tittar ni bland annat på det fantastiska konstmuseet Elba och njuter av Toscanas goda mat och fantastiska viner på någon flott restaurang. Detta bland mycket annat.
Att resa till det vackra Toscana med buss har en del fördelar mot att flyga eller bila själv. Ni reser med vana reseledare som känner till omgivningarna och kan berätta om platserna, monumenten och sevärdheterna på ett kunnigt och initierat sätt. Ni följer ett väl genomtänkt program, men det finns också tid för egna aktiviteter. Kort sagt: det mesta är redan förberett så du kan njuta av din resa utan att behöva bekymra duig om praktiska svårigheter.