Florens
Florens historia
Klimatet i Florens
Shopping
Resor
Bussresor
Italien
Italien
Sevärdheter
Il Duomo
Le Logge
Piazella Micheangelo
Uffizierna
Museo di Storia della Scienza
Bargello
Toscana
Toscana
Lutande tornet i Pisa
Pisa


Klimatet i Florens

Klimatet i Florens är liksom i större delen av övriga Europa tempererat. Det innebär att det är stora omväxlingar i vädret mellan de olika årstiderna. I januari är medeltemperaturen 4,8 grader grader, i juli (den varmaste månaden under året) 24, 4 grader, för året som helhet är det 14,3.
Somrarna är i allmänhet mycket varma och soliga och vintrarna betydligt svalare och tämligen nederbörsrika. Genom staden flyter floden Anno vars breddar torkar ut under sommaren. Under vårflödet förkommer det att floden svämmar över och vattnet översvämmar intilliggande gator och kvarter. Då får man färdas med båt. I allmänhet är översvämningarna dock inte så allvarliga eller långvariga.
Våren är en lämplig tid att besöka staden på; det är lagom varmt och uteserveringarna slår upp sina portar kring påsktid. Hösten är också trevlig med friska vindar från havet och en hel del sol. Undvik högsäsongen från maj/juni fram till augusti. Det är varmt, trång och svettigt. Tvåtusen turistbussar ankommer daglien till staden under den här tiden. Det blir omfattande köer och kan vara svårt att hitta bra boende. Lågsäsongen lämpar sig bättre, staden är vacker under vår och höst. Du kan sitta på en piazza och njuta av medelhavssolen samtidigt som du studerar det levande folklivet som på gatorna.