Florens
Florens historia
Klimatet i Florens
Shopping
Resor
Bussresor
Italien
Italien
Sevärdheter
Il Duomo
Le Logge
Piazella Micheangelo
Uffizierna
Museo di Storia della Scienza
Bargello
Toscana
Toscana
Lutande tornet i Pisa
Pisa


Museo di Storia della Scienza i Florens

Detta museum är uppbyggt kring olika vetenskapliga teman. Det illustreras med en mängd olika montrar och fascinerande gamla vetenskapliga instrument. Det livlig och utmärkt formade museet kan sägas vara en hyllning till Gaileo Galilei, den store italienske vetenskapsmannen och astronomen som levde mellan år 1564 – 1642. Bland föremålen hittar vi två av hans teleskop. Det finns även rekonstruktioner av hans experiment rörande rörelse, hastighet och acceleration. Dessa demonstreras av museets personal.
Andra utställningar kommer från Akademin för experiment som grundades 1657 av storhetig Ferdinand II till minne av Galilei.
De första rummen domineras av instrument som andvändes för astronomiska och matematiska beräkningar och navigation, med avdelningar som behandlar Galilei, teleskop och optiska spel. Några speciellt intressanta föremål hittar du i rum 7, som är fyllt med tidiga kartor, jordglober och gamla astronomiska instrument. De följande rummen innehåller antika mikroskop, termometrar och barometrar. På andra våningen hittar du gamla klockor, matematiska instrument, räknemaskiner samt en skräckinjagande samling instrument från 1800-talet. En del vikter och mått samt anatomiska modeller finns även här.

Vintertid håller museet öppet mellan 9.30 – 17.00 måndag – onsdag samt lördag. På tisdagar är det öppet till klockan 13.00. Under sommarhalvåret är det öppet 9.30 – 17.00 måndag till lördag. På tisdagar och lördagar dock endast öppet till 13.00.

Allmänna helgdagar är museet stängt.