Florens
Florens historia
Klimatet i Florens
Shopping
Resor
Bussresor
Italien
Italien
Sevärdheter
Il Duomo
Le Logge
Piazella Micheangelo
Uffizierna
Museo di Storia della Scienza
Bargello
Toscana
Toscana
Lutande tornet i Pisa
Pisa


Shopping i Florens

Florens har ett mycket varierat shoppingutbud. Det mesta av shopping återfinns mellan katedralen och floden Arno. Här finns ett stråk av butiker koncentrerade via Via Roma, Via de Calzainouli och Via Por Santa Maria. Här hittar man fashionabla butiker där topdesigners som Yves Sant – Laurent, Ferragamo, Versace och Gucci säljer sina varuartiklar. Vill man hitta märkeskläder till lite mer humana priser så kan man bege sig till The Mall som är en outlet för kända märken. Här kan du köpa exempelvis Pradas kläder med 50 procents rabatt.
Vill du komma ner lite på jorden så kan du bege dig till en utomhusmarknad där du kan hitta lädervaror, kläder och smycken till bra priser. Du kan också hitta ett varierat utbud av mat. Nämnas kan Mercato dei Pulci som har ett imponerande utbud av krimskrams och gamla antikviteter. Speciellt under sista söndagen i månanden är det här ett bra fyndtips.
I Florens hittar du också en mängd små specialshoppar som säljer guld och juveler. Speciellt kring Ponte Vecchio finns många sådana.
På Scuola del Cuio hittar du allt du kan önska dig i form av läder. Du kan titta på när de fantastiskt skickliga läderarbetarna gör sitt hantverk, för att sedan köpa deras fina varor.
Ofcina Profumo bjuder på enorm doftupplevelse; här säljs parfymer, tvålar och balsam. De har en anrik historia och har sålt parfym sedan 1612. Troligen kommer du att sniffa mer än att shoppa då deras priser är rejält tilltagna. Men bara som upplevelse kan Ofcina Profumo vara värt ett besök.
Är du lite mer kulturellt lagd, och framförallt intresserad av jazz, så ska du bege dig till Twisted som har ett unikt utbud av jazz LP –skivor och posters.

Salimbeni har ett excellent utbud av konstböcker, handgjort papper och små hantverk av papper. Pinecider finns nu representerade över hela världen, men deras affärsverksamhet började i Florens och de trycker fortfarande sina varor i staden.
Florens har naturligtvis inte den mängd av affärer som storstäder som Rom och Milano har. Men allt går att hitta här, de stora modehusen är alla representerade med egna butiker och du hittar även varor som är unika för Florens som papper och exklusiva läderarbeten. Att gå omkring i Florens gamla stadskärna och fönstershoppa är bara det en upplevelse!