Florens
Florens historia
Klimatet i Florens
Shopping
Resor
Bussresor
Italien
Italien
Sevärdheter
Il Duomo
Le Logge
Piazella Micheangelo
Uffizierna
Museo di Storia della Scienza
Bargello
Toscana
Toscana
Lutande tornet i Pisa
Pisa


Toscana regionen i Italien

Toscana är en region som ligger i mellersta Italien runt staden Florens. Landskapet anses enligt många vara Italiens vackraste. Toscana är känt för sin mat – och vinkultur. Här finns ett vackert, böljande landskap och små idylliska vingårdar. Bästa tid att resa till Toscana är på våren och hösten. På sommaren är det oftast för varmt för att falla en nordbo i smaken och dessutom så är det väldigt mycket folk kring badstränder och monument.
Våren i Toscana är mild och grönskande. Så många turister har då ännu inte sökt sig ut till Toscanas kust vid Adriatiska havet. Du kan sitta för dig själv med bara ett blågnistrande medelhav, stranden och pinjeskogen i bakgrunden som sällskap. Det finns möjlighet att hyra rum och bo på en vingård. Räkna dock med priser som inte är direkt modesta. Tilltagna priser gäller det mesta i Toscana, såväl mat och boende som nöjen. Det här är en region som är Italiens mest välbeställda och att vistas här kostar en del.

Hösten är också fin i Toscana med sina vackra, skiftande färger. På vintern får man räkna med att det kan falla en del nederbörd samtidigt som temperaturen sjunker en del. I Toscana kan du finna lugn och ro, det går utmärkt att vandra i den närbelägna bergskedjan Appenierna. Landskapet är slående skönt med djupa, gröna dalar och mäktiga berg som majestätiskt reser sig mot himlen. Små floder vindlar över de gräsklädda kullarna och solen lyser från en klarblå himmel.

Det finns huvudsakligen tre sätt att transportera sig till Toscana: tåg, buss och bil. Att åka tåg kan vara en upplevelse i och med att du får chansen att se en del av övriga Europa under resan. Åker du från Köpenhamn så behöver du bara övernatta en natt på tåget. Tåget kan även konkurrera med flyget i pris och är ju naturligtvis mer miljövänligt. Du kan också flyga till Florens eller Pisa och sedan ta dig vidare ut på landsbygden med buss. Både Arlanda och Kastrup har mycket flygförbindelser med Florens och Pisa. Bolag som KLM och SAS/Star Alliance flyger hit. Slutligen kan du naturligtvis bila till Toscana men tänk på att det kommer att bli många påfrestande timmar bakom ratten. Framförallt på sommaren då köerna är långa och klimatet hett kan detta alternativ vara ganska olidligt.