Florens
Florens historia
Klimatet i Florens
Shopping
Resor
Bussresor
Italien
Italien
Sevärdheter
Il Duomo
Le Logge
Piazella Micheangelo
Uffizierna
Museo di Storia della Scienza
Bargello
Toscana
Toscana
Lutande tornet i Pisa
Pisa


Uffizierna i Florens

Det finns också ett verk av Michelangelo i salarna och det är den heliga familjen eller Doni Tondo från år 1504. Detta är hans enda kända panelmålning. Den tredje av Italiens stora renässansmästare Rafael finns också representerad. Han visar klarhet och återhållsamhet i Madonnan med steglitsen från år 1505. Dessutom finns ett självporträtt av Rafael, målat vid endast 23-års ålder.
I den 1 kilometer långa Vasarikorridoren , som förbinder Palazzo Vecchio med Palazzo Piti över floden Arno och bron Ponte Vecchio, finns ett antal målningar från 1600 – och 1700-talet samt självporträtt av en rad framstående konstnärer, däribland Rembrandt och Goya.
Då och då ska ni stanna upp, hämta andan och ta en titt ut genom fönstret där floden Arno stilla flyter förbi. Unna er en paus på det utmäörkta kaféet Loggia dei Lanzi där du har underbar utsikt över piazzan.
Guidade turer i Uffizi kostar 26 Euro och kan beställas per telefon eller köpas i galleriets biljettkontor. Turerna går på morgonen, vanligtvis på onsdagar och fredagar Vill du boka en guidad tur måste du vara ute ett par månader i förväg eftersom de bokas upp mycket snabbt. För den konst- och arkitekturintresserade är uffizierna lite som att äntra himmelriket. Den moderna historiens mest fantastiska konst har samlats i detta makalösa galleri.